Actuele kadastrale informatie gratis beschikbaar

Sinds deze week biedt Planviewer, het Nationale Locatie Platform, als eerste in Nederland dagelijks geactualiseerde kadastrale perceelinformatie. Alle wijzigingen op perceel niveau worden elke nacht ingeladen zodat de gebruikers kunnen vertrouwen op de beste, actuele kadastrale perceelinformatie gecombineerd met de gebruiksvriendelijkheid en extra gegevens van Planviewer.

Open data

Planviewer gelooft in Open data en laagdrempelige toegang. Open data vormen een van de pijlers van onze informatie-economie. Open data worden geassocieerd met vele voordelen, zoals een transparante en efficiënte overheid, het aanpakken van maatschappelijke problemen, en het creëren van economische meerwaarde.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft onlangs onderzoek laten doen naar de verhouding tussen de kosten en baten van open data. De studie van de Technische Universiteit Delft laat zien dat het openstellen van overheidsdata tot wel 70 keer zo groot zijn als de kosten daarvan.

Innovatie

Planviewer werkt al sinds 2010 met open data en investeert veel tijd in het omzetten van de grote locatie gerelateerde datasets in behapbare duidelijke informatie voor de particulier en het midden- en kleinbedrijf. Dat is exact de kracht die het bedrijfsleven toevoegt aan de open data sets: innovatie in toepassingen en gebruiksvriendelijkheid waar zowel consumenten als het bedrijfsleven van profiteren.

Kadastrale percelen dag actueel

Planviewer heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de dataset die door het Kadaster sinds kort beschikbaar is gesteld, te integreren. Deze dataset wordt nu dagelijks geactualiseerd in plaats van twee maanden oude data zoals deze voorheen ter beschikking werd gesteld.

Dagelijks bezoeken meer dan 15.000 gebruikers planviewer.nl op zoek naar actuele, betrouwbare informatie over percelen. Van vergunningen tot en met bestemmingsplannen en eigendomsinformatie. Planviewer werkt er continue aan om de datakwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en daarmee ook in open data toepassingen voorop te lopen.

 

 

De nieuwe omgevingswet.

De nieuwe omgevingswet. Gaat het echt gebeuren op 1 januari 2023? Lees meer »

Stand van zaken Polka

Stand van zaken Polka Lees meer »

Natuurlijk sneller bouwen met subsidie in Gelderland!

Op 5 september 2022 opent de nieuwe tenderregeling “Natuurlijk sneller bouwen”. Hiermee worden bouwbedrijven gestimuleerd om hun productieproces aan t... Lees meer »