Tjeerd Kooy tweede Geo Prestige Award 2020

Namens Tjeerd iedereen heel erg bedankt voor het stemmen!

De winnaar van de Geo Prestige Award Publieksprijs 2020 is Iris Reimerink. Dat maakte vakvereniging Geo-Informatie Nederland (GIN) dinsdagmiddag 24 november tijdens een online event bekend. Tweede werd Tjeerd Kooy eigenaar van ROgeo en Planviewer. Naast de Geo Prestige Award is er ook een winnaar voor de GIN-Kartografieprijs 2020. Die werd dit jaar uitgereikt aan Menno-Jan Kraak. De wedstrijden zijn in het leven geroepen om vakmensen te eren en te waarderen, om innovatie te stimuleren en om de volgende generatie aan het geo-domein te binden.

Geo Prestige Award
Voor de GPA publieksprijs kon worden gestemd. Iris Reimerink (senior GIS-specialist bij het Kadaster) kreeg de meeste stemmen en wint daarmee de Geo Prestige Award 2020. In een reactie zegt Iris het  “hartstikke leuk” te vinden de prijs te hebben gewonnen. “Er is oneindig veel innovatie in ons vakgebied mogelijk. Ik denk dat de uitdaging daarin ligt om het juiste momentum te pakken te krijgen. En dat ontstaat  als verschillende vakgebieden bij elkaar komen met hetzelfde doel. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie.”

Motivatie vakjury Geo Prestige Award
Uit de ontvangen inzendingen droeg de vakjury, bestaande uit Niene Boeijen, Koos Krijnders en Erik Meerburg, twee kandidaten voor: Tjeerd Kooy en Iris Reimerink. De keuze voor Iris Reimerink lichtte de jury als volgt toe: “Iris heeft in het geo-vakgebied praktisch gebruik van AI gebracht, en laten zien dat dat op meerdere gebieden inzetbaar is. Daarnaast heeft ze het niet alleen technisch bijzonder vaardig uitgevoerd, maar heeft ze ook in verschillende aansprekende en maatschappelijk relevante projecten getoond meerdere partijen aan deze doelen te kunnen binden. Dat ze het ook voor elkaar heeft gekregen om zichzelf vrij te spelen om op zeer korte termijn dit ook voor het Rode Kruis te doen bij rampenbestrijding, is een extra pré voor de jury.”
Over Tjeerd Kooy zei de jury: “Omdat hij is voorgedragen door alle collega's van de door hem opgezette bedrijven, spreekt waardering. Maatschappelijk relevant is zijn inzet voor de energietransitie.”

Lees het volledige persbericht op Geo-Informatie Nederland

De nieuwe omgevingswet.

De nieuwe omgevingswet. Gaat het echt gebeuren op 1 januari 2023? Lees meer »

Stand van zaken Polka

Stand van zaken Polka Lees meer »

Natuurlijk sneller bouwen met subsidie in Gelderland!

Op 5 september 2022 opent de nieuwe tenderregeling “Natuurlijk sneller bouwen”. Hiermee worden bouwbedrijven gestimuleerd om hun productieproces aan t... Lees meer »