Nieuw! De AVG-Scanner

De AVG-Scanner 

Grip op privacy in gepubliceerde documenten voor gemeenten

Krijg grip op privacy in gepubliceerde documenten voor gemeenten en voorkom claims over een datalek. Controleer proactief het gemeentelijk archief van ruimtelijke plannen en omgevingsvergunningen voordat je een melding ontvangt.  

In veel bestemmingsplannen en bouwvergunningen staan persoonsgegevens die niet openbaar gepubliceerd mogen worden omdat de AVG-wetgeving dit niet toelaat.  

Samenwerking met ROgeo

In samenwerking met ROgeo BV, heeft Planviewer de AVG-Scanner ontwikkeld. De AVG-Scanner herkent door middel van slimme technologie bepaalde gegevens binnen bestemmingsplannen (en bijlagen) die onder de privacywet vallen.  

Veel voorkomende termen zijn bijvoorbeeld: naam, telefoonnummer, mailadres, banknummer, BSN. 

Omdat Planviewer sinds 2010, als enige in Nederland, een historie heeft opgebouwd van alle gedigitaliseerde bestemmingsplannen, is het mogelijk om met de AVG-Scanner de bevindingen, per gemeente, te vinden en te exporteren in een Excelbestand. 

Hoe werkt de AVG-Scanner?

In het Excelbestand worden de vermoedelijke persoonsgegevens aangegeven met een kleurclassificatie en score. Via een klik op een link wordt er direct verwezen naar het betreffende bestand, inclusief paginanummer zodat de overeenkomstige persoonsgevoelige informatie makkelijk gevonden en beoordeeld kan worden.

Rode gegevens

Hoge waarschijnlijkheid van AVG-schending 

Oranje gegevens

Mogelijke schending AVG 

Gele gegevens

Lage waarschijnlijkheid van AVG-schending 

 

Wil je weten wat de AVG scanner kost, kijk dan bij ROgeo op de website.

De nieuwe omgevingswet.

De nieuwe omgevingswet. Gaat het echt gebeuren op 1 januari 2023? Lees meer »

Stand van zaken Polka

Stand van zaken Polka Lees meer »

Natuurlijk sneller bouwen met subsidie in Gelderland!

Op 5 september 2022 opent de nieuwe tenderregeling “Natuurlijk sneller bouwen”. Hiermee worden bouwbedrijven gestimuleerd om hun productieproces aan t... Lees meer »