Het kopen van een woning in het buitengebied

Je koopt niet dagelijks een woning. Het is daarom raadzaam om voor aankoop zoveel mogelijk informatie te checken. Ook de plek van de woning is hierbij van belang. In het buitengebied kun je tegen andere problemen aanlopen dan in binnenstedelijk gebied. Uitzicht buitengebied

Zijn er stankcirkels in de buurt?

Als je een woning in het buitengebied koopt, is het slim om te letten op de omgeving. Als er industrie in de buurt is, kun je bijvoorbeeld onaangenaam verrast worden door geuren. En ook bij veehouderij in de nabijheid zijn zogenaamde stankcirkels een belangrijk aspect om rekening mee te houden.

Blijft mijn uitzicht vrij?

Een ander belangrijk punt bij landelijk wonen, is het uitzicht. Je kiest niet voor niets voor een landelijke omgeving, dus dan is het fijn als je mooie uitzicht ook vrij blijft in de toekomst. Als er een woonbestemming op je omgeving rust, is de kans groot dat deze in de toekomst bebouwd gaat worden. Zoiets wil je weten voordat je een woning koopt op basis van het vrije uitzicht. Informatie over bovenstaande zaken vind je in het Bestemmingsrapport. Het Bestemmingsrapport is een uittreksel van het Bestemminsplan met daarin o.a. de voorschriften die gelden voor de locatie. Bekijk de locaties rondom de woning. Lees in het Bestemmingsrapport over de ontwikkelingen op de lange(re) termijn.

Toekomstige ontwikkelingen

Het kan zijn dat er een wijziging komt op de bestemming van een stuk grond. Als dat jouw directe woonomgeving betreft, wil je dat natuurlijk op tijd weten. Want alleen als je er op tijd bij bent, kun je nog bezwaar maken. Het Alert Bestemmingsplannen houdt je op de hoogte. Met de PlanAlert word je op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen een door jou ingesteld gebied. Zo krijg je direct een signaal wanneer er een bestemmingsplan wijziging wordt aangevraagd.

De woning zelf

Natuurlijk draait het bij het kopen van een woning vooral om de woning zelf. Om ook daarbij goed beslagen ten ijs te komen, hebben wij een handig Woningpakket voor je samengesteld. Hierin zitten de belangrijkste rapporten die je helpen bij het nemen van een goed gefundeerde beslissing bij de aankoop van een woonhuis. In het Eigenarenrapport staat o.a. de prijs die de huidige eigenaren betaald hebben voor de woning. Ook kun je zien of de verkoper wel de rechtmatige eigenaar van het pand is en lees je of er publieksrechtelijke beperkingen op het pand rusten. In het bestemmingsplan staat wat je wel en niet mag doen met de woning.

In dit complete Woningpakket zitten alle rapporten die je nodig hebt om jouw potentiële woning te kunnen beoordelen.

product-image

Bestemmingsrapport

 7.99

Snel een bestemmingsplan inzien voor een specifiek adres of perceel inclusief bouw – en gebruiksregels.

Bestemmingsrapport

 7.99

Snel een bestemmingsplan inzien voor een specifiek adres of perceel inclusief bouw – en gebruiksregels.

Meer info Bestellen