Hoe vind je de eigenaar van een woning?

Wie is de eigenaar van die woning? Dat stukje grond, hoe kan ik achterhalen wie de eigenaar is en met welke rechten ik rekening moet houden? 

Bij Planviewer kan je de antwoorden op beide vragen opvragen. Planviewer heeft namelijk een rechtstreekse koppeling met het Kadaster waar alle eigendomsinformatie over het Nederlandse vastgoed wordt geregistreerd.  

Welke mogelijkheden bieden wij aan om de eigenaar te achterhalen?

Eigenaar van een woning 

Met het product Eigenarenrapport kun je op basis van een adres of kadastraal perceel via Planviewer rechtstreeks de eigenaar en de eigendomssituatie opvragen van de opgevraagde locatie. Je krijgt dan ook gelijk opgave van het zakelijk recht (eigendom, erfpacht, etc.), en eventuele belemmeringen (rijksmonument, opstal olie/gas, etc), die op de opgevraagde locatie rusten. Het product Eigenarenrapport is ook opgenomen in de pakketten “Makelaarspakket” en “Woningpakket”.  

Eigendomsakte 

Als je wil weten wat wettelijk is vastgelegd in het register van het Kadaster over een woning of perceel dan kan je dat opvragen met het product Eigendomsakte. Je ontvangt dan het Eigenarenrapport aangevuld met het afschrift van de Eigendomsakte zoals die ingeschreven is door de notaris bij het Kadaster. In het document tref je onder andere aan de volledige omschrijving van de transactiegegevens en eventuele erfdienstbaarheden. Dit product is ook een oplossing als je je eigendomsakte kwijt bent.  

Eigenaar van een stukje grond zonder adres 

Om achter de eigenaar van een stukje grond zonder adres te komen biedt Planviewer de mogelijkheid om via de Kaart te zoeken. Typ de woonplaats en de dichtstbijzijnde straat in. Selecteer het eerste adres. Zoom uit en schuif met de muis het beeld naar het stukje grond waar je de eigenaar van wilt weten. Als je het gevonden hebt klik je op het stukje grond. Aan de linkerzijde van de kaart wordt het product Eigenarenrapport aangeboden op basis van het kadastrale perceel van het stukje grond wat jij net hebt aangeklikt.  

product-image

Eigendomsakte

 29.95

Weten wat wettelijk is vastgelegd in het Kadaster over een woning of perceel. Handig bij koop of verkoop van...

Eigendomsakte

 29.95

Weten wat wettelijk is vastgelegd in het Kadaster over een woning of perceel....

product-image

Woningpakket

 39.95

Woning kopen of verkopen? Nu alles wat je nodig hebt in 1 pakket! Profiteer van de pakketkorting en betaal 39,93 in plaats van...

Woningpakket

 39.95

Woning kopen of verkopen? Nu alles wat je nodig hebt in 1 pakket! Profiteer van de pakketkorting en betaal...