Is deze koopwoning wel echt zo groot?

Bij aankoop van een woning wil je weten of de werkelijke situatie overeen komt met de administratieve situatie. Het perceel is een belangrijk onderdeel bij de waardebepaling van een woning.

De grootte van je grondvlak en je tuin is tenslotte een van de factoren die de waarde van je woning bepalen. Natuurlijk wil je dan ook zeker weten of de informatie in de verkoopbrochure wel klopt. feitelijke verkoopinformatie

Juridische waarheid

Is het perceel wel zo groot als in de verkoopinformatie wordt beweerd? Je wilt tenslotte niet te veel betalen omdat de woning op papier bijvoorbeeld groter is. Natuurlijk kun je het perceel relatief eenvoudig zelf nameten, maar dat wil niet zeggen dat dit ook overeen komt met de administratieve situatie. In het Eigenarenrapport staat de juridische waarheid. Deze informatie is leidend. Handige informatie dus om bij de hand te hebben voordat je een onderhandeling start.

In het Eigenarenrapport staat de eigendomsinformatie van het Kadaster. Je leest hierin o.a. de oppervlakte van het grondperceel. 

Wat als de informatie niet overeen komt?

Als de administratieve situatie niet overeen komt met de werkelijkheid, moet dit aangepast worden bij het Kadaster. Dat kost geld, dus het is handig om dit te weten voordat je tot de koop van een woning over gaat. Want waarschijnlijk heb je liever dat de verkoper de wijziging doorgeeft, dan jij als koper, toch?

Compleet inzicht

Wanneer je een woning gaat kopen, is het een slim idee om goed beslagen ten ijs te komen. Niet alleen met betrekking tot de bestemming, maar ook met andere informatie rondom de woning en de omgeving. Om je te helpen bij het aankoopproces, hebben wij een handig Woningpakket voor je samengesteld. Hierin zitten de belangrijkste rapporten die je helpen bij het nemen van een goed gefundeerde beslissing bij de aankoop van een woonhuis. Het gaat om feitelijke informatie

In dit complete Woningpakket zitten alle rapporten die je nodig hebt om jouw potentiële woning te kunnen beoordelen:

  • Bestemmingsrapport: Hierin staan o.a. de voorschriften voor de enkelbestemming van een bepaald adres.
  • Eigenarenrapport: Hierin staat o.a. de prijs die de huidige eigenaren betaald hebben voor de woning. Ook kun je zien of de verkoper wel de rechtmatige eigenaar van het pand is en lees je of er publiekrechtelijke beperkingen op het pand rusten.
  • Gebouwrapport: Hierin zie je hoe groot de woning werkelijk is via de oppervlakte en volume van de woning.
  • Hypotheekrapport: Geeft de hypotheek weer die rust op het pand.
  • Percelenrapport: Bevat een kaart met de kadastrale grenzen van het perceel waar de woning op staat.
product-image

Maatvoering Perceel

 54.99

Indicatie van de kadastrale maten van jouw perceel. Zie hoe groot de tuin is en de afstand van de kadastrale grens tot de bebouwing.

Maatvoering Perceel

 54.99

Indicatie van de kadastrale maten van jouw perceel. Zie hoe groot de tuin is en de afstand van de kadastrale...