Zo weet je zeker hoeveel grond of vastgoed je in bezit hebt.

Het klinkt raar, niet weten hoeveel grond of vastgoed je precies in bezit hebt. En toch komen we wekelijks dit soort situaties tegen dat organisaties niet weten wat er precies in de vastgoedportefeuille zit. Dit komt voor bij grotere ondernemingen, gemeentes en semioverheidsinstellingen.

Een aantal klanten doet jaarlijks een scan om een overzicht te krijgen van wat er in de vastgoedportefeuille zit. Soms wordt er ook een taxatiemodel op losgelaten om de waarde van de vastgoedportefeuille te bepalen.

Stap 1. Kadastrale informatie op het hoogste entiteitsniveau

Via onze Kadasterkoppeling kunnen wij bij het Kadaster de juiste informatie opvragen. Op dat moment beschikken we over een digitaal overzicht van alle percelen, locaties en panden die in bezit zijn op de peildatum zoals bij het Kadaster geregistreerd. Wij vinden de toegevoegde waarde hiervan nog mager. Juist door het in beeld te brengen en de data bij te houden en te verrijken is er meer waarde te creëren.

Stap 2. Visualiseren zorgt voor inzicht en discussie

Met de Locatiedata en de Kaartviewer van Planviewer is het mogelijk alle locaties in de vastgoedportefeuille te visualiseren. Dit kan per perceel of bijvoorbeeld per regio zoals deze door bedrijven gehanteerd worden. Een beeld zegt meer dan een Excel lijst met perceelnummers. Op deze manier ontstaan er mogelijkheden over de juiste inzet van middelen, spreiding van locaties ten opzichte van omzet of toekomstige potentie.

Stap 3. Van vastgoed overzichten naar managementinformatie

Wij geloven minder in eenmalige exercities. Met onze tools en kennis is het mogelijk dynamisch inzicht te hebben in de vastgoed positie en ook om de locaties in de gaten te houden als het gaat om relevante informatie. Denk hierbij aan wijzigingen van bestemmingsplannen, milieuvergunningen etc. Je eigen vastgoed positie in de gaten houden was nog nooit zo gemakkelijk en efficiënt.

Meer info op onze webservices pagina. Developer? Bekijk dan onze documentatie!