Webservices, wat kan ik ermee?

Een Webservice faciliteert de interactie tussen twee machines op een netwerk. Dus het zorgt er eigenlijk voor dat jij met behulp van het internet vanaf een afstand een dienst kunt opvragen bij een server. Deze dienst kan van alles zijn; het maken van berekeningen, een taak uitvoeren of gegevens leveren en/of opvragen.

Gegevens opvragen

Gegevens opvragen kan heel handig zijn. Stel je bent een belegger in grond, of een projectontwikkelaar. Dan wil je graag weten welke bestemming een stuk grond heeft en eventueel wil je ook nog weten wie de eigenaar is van dit perceel. Als de bestemming van de grond interessant voor je is, kun je contact opnemen met de eigenaar en een koopvoorstel doen. Als je meerdere keren per week dit soort gegevens nodig hebt, is het verstandig dit via Webservices te doen. Je kunt bijvoorbeeld zelf een Kaartviewer maken en hier datalagen aan toevoegen om deze (geo)informatie inzichtelijk te krijgen.

Locatiedata

Via de Webservices kan je ook locatiedata opvragen. Je kunt de locatiedata bijvoorbeeld gebruiken als acquisitietool voor jouw klanten. Een schuttingverkoper gebruikt ons product “Maatvoering Perceel” voor zijn klanten. Deze klanten kunnen heel makkelijk, zonder zelf te meten, achterhalen wat de maten van hun tuin zijn. Enkel door een postcode en huisnummer in te vullen. Hiermee weten ze dus heel snel hoeveel meter schutting zij nodig hebben. Dit is maar 1 van de voorbeelden van wat je kan met Webservices.

Kun jij ook locatiedata gebruiken in jouw business? Maar weet je niet helemaal hoe dat werkt? Geen probleem, neem gewoon contact met ons op. We zijn iedere dag zonder wachtmuziek direct bereikbaar!

of MELD JE AAN

en probeer direct zelf 1 van de Webservices.