• Artikelen»
  • Wonen»
  • Geef je interieur een industriële betonlook in 2023

Geef je interieur een industriële betonlook in 2023

De start van een nieuw jaar vormt voor veel huishoudens hét moment om het interieur in huis te vernieuwen. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe bank of fauteuil, een nieuw tapijt op de vloer of voor een andere stijl wandbekleding. Populair in 2023 is de keuze voor het gebruik van beton cire. Met beton ciré geef je jouw woning een strakke, industriële uitstraling. Groot voordeel van beton ciré is het gegeven, dat dit goed te combineren valt met zowel een modern als bijvoorbeeld klassiek interieur. Niet alleen de strakke, moderne uitstraling van dit materiaal kan een reden zijn hiervoor te kiezen. Denk ook aan het feit, dat het materiaal zeer onderhoudsvriendelijk is en je verzekert bent van een naadloze afwerking. Als gevolg van dat laatste heb je geen last van kruimels en ander vuil wat bijvoorbeeld tussen de planken van een laminaat- of pvc-vloer achterblijft.

Ook binnen bedrijfsleven wordt vaak voor beton gekozen 

Niet alleen particuliere huishoudens geven de voorkeur aan een vloer van beton ciré; ook bedrijven kiezen steeds vaker voor troffelvloer met betonlook. De vloer gaat lang mee, heeft een fraaie uitstraling en kan exact worden afgestemd op de behoefte van de gebruiker. Een troffelvloer is een type vloer, waarbij de afwerking ervan bestaat uit een mix van grind met kunsthars. Kunsthars is dermate sterk, dat de vloer jaren meegaat zonder ernstige slijtplekken te vertonen bij een normaal gebruik. Zeker binnen de industriële sector wordt wegens de eigenschappen van dit type vloer vaak voor een troffelvloer met betonlook gekozen. Binnen deze sector wordt de vloer immers zwaar belast. 

Betonlook vloer in de keuken en badkamer 

Particulieren kiezen niet standaard voor het gebruik van een betonvloer binnen de gehele woning. Gebruikelijker is de toepassing van beton ciré in losse ruimtes als de badkamer en keuken, waarbij de betonlook vloer gecombineerd wordt met bijvoorbeeld een houten- of pvc-vloer in de woonkamer. Het staat bijzonder stijlvol! Voordeel van beton ciré en pvc ten opzichte van een houten vloer is het gegeven, dat deze materialen beter te combineren zijn met vloerverwarming. Het vervangen van de huidige vloerbedekking vormt een goed moment voor het aanbrengen van de vloerverwarming in huis. Het is niet voor niks dat beton ciré vaak in een vochtige ruimte als de keuken gebruikt wordt; de vloer is goed bestand tegen vocht. Het voorkomt dat er al snel vochtplekken op de vloer ontstaan. Iets waarop de kans relatief groot is bij de toepassing van een houten vloer. 

Voordelen van vloerverwarming onder de betonlook vloer 

De keuze voor vloerverwarming wordt steeds populairder. Niet voor niets; het biedt woningeigenaren diverse voordelen. Zo wordt de ruimte efficiënter opgewarmd, wat scheelt in het energieverbruik. Daarnaast vergroot de vloerverwarming het comfort thuis.