Is dit echt de waarde van dat huis?

In deze tijd van de gigantische schommelingen in woningprijzen ben je op zoek naar houvast. Welk bod moet je uitbrengen op dat mooie idyllische pand? Of je krijgt nu ineens een WOZ-waarde die 34% gestegen is. Is de laatste tijd bij jullie in de straat de prijs dan zo gestegen?

Planviewer heeft een rapport ontwikkeld waarbij inzicht gegeven wordt in de prijzen van woningen. Het Woningwaarderapport.

Het rapport helpt je met het besluitvormingsproces rondom de koop/verkoop van een woning. Het rapport kan ook gebruikt worden om de ineens gestegen WOZ-waarde te beoordelen.

Wat is het Woningwaarderapport?

Je ontvangt de Woningwaarde van de door jou opgegeven woning. Die berekende waarde is bepaald op basis van verkochte woningen in jouw buurt. De gegevens van de verkochten woningen zijn afkomstig van het Kadaster. De koopsomgegevens van die verkochten woningen vormen de basis van de berekende Woningwaarde. Niet alleen de koopsomgegevens maar ook de vierkante meter prijs van de woning wordt meegenomen. Die vierkante meters zijn afkomstig vanuit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen van jouw gemeente. Al deze gegevens worden afgezet tegen de Prijsindex Bestaande Koopwoningen van het CBS en Kadaster. Dat is een indexcijfer dat maandelijks wordt vervaardigd door het CBS en het Kadaster. Kortom gegevens van drie betrouwbare instanties.

Het rapport laat de woningen zien die sinds 2003 verkocht zijn in jouw buurt. De koopsommen van de verkochte woningen staan vermeld per adres. Je ziet op welke datum het huis is verkocht, tegen welke verkoopprijs, het aantal vierkante meters van de woning, de betaalde prijs per vierkante meter en de geïndexeerde prijs per vierkante meter. Al deze gegevens geven je een handvat om het juiste bod uit te brengen én je kunt de WOZ-waarde juist interpreteren.

Wil jij weten wat jouw woning waard is?