Waar vind ik een energielabel?

Energieverbruik is een hot item op dit moment. De regering heeft het goed voorzien om de huishoudens en andere afnemers met een kleinverbruikersaansluiting te beschermen met een tijdelijk prijsplafond die in eerste instantie geldt voor heel 2023.

Nog even de afspraken

Tot 1200 m3 gas ga je 1,45 euro per kuub betalen. Voor stroom is het bedrag per kilowattuur (kWh), 0,40 euro tot een verbruik van 2900 kWh. Voor huishoudens die op een warmtenet zijn aangesloten is de prijs 47,38 euro per gigajoule (GJ) tot een verbruik van 37 GJ warmte. Kom je boven het plafond dan ga je het tarief verbruiken van het energiecontract wat je hebt afgesloten. 
Voor huishoudens met blokaansluiting onderzoekt het Kabinet een speciale regeling. Het Kabinet brengt de Tweede Kamer voor het einde van dit jaar op de hoogte wat de regeling gaat inhouden.

Energielabel

Als woningzoekende ben je op zoek naar jouw nieuwe huis gelegen op een mooi plekje. Via websites krijg je al veel informatie over de aangeboden woning. Check daarbij als aanvulling het Energielabel die vooral nu van belang kan zijn voordat je op de woning gaat bieden. 
Dit zijn de labels die vanaf 1 januari 2021 bepaald zijn op basis van de methode “Nederlandse Technische Afspraak” (NTA 8800). Meer informatie over deze methode vind je op de website van Energieprestatie voor Gebouwen
 

Er zijn al ruim 4,8 miljoen actieve labels volgens de NTA 8800 methode. Dagelijks komen daar vele labels bij omdat er bij verhuur of verkoop van een woning door de verhuurder of verkoper een geldig Energielabel overhandigd moet worden. De voorlopige labels afgegeven voor 2015 worden niet meer getoond.

Waar vind ik dat energielabel?

Vul bovenaan op deze pagina in de zoekbalk het adres in. Selecteer het juiste adres uit de suggesties en druk daarna op het tabblad "Locatie". Je treft daar, indien beschikbaar voor het adres, het Energielabel aan.

Webservices

Heb je als bedrijf Energielabels veelvuldig nodig? Gebruik dan onze Webservices! Via de API Locatiedata wordt het Energielabel aangeboden. Als je dat combineert met onze Kaartviewer, heb je meteen inzichtelijk waar er nog het nodige te verbeteren valt aangaande energievoorziening. 
Meld je nu aan voor de Webservices Locatiedata!