Help bij Planviewer, het Nationale Locatie Platform.

Algemeen

Dit is de Help-functie bij de kaartviewer van Planviewer. De kaartviewer heeft verschillende functies, waarvan verscheidene beschikbaar zijn na het inloggen.

Zoek locatie

Zoek een locatie op adres of op perceelnummer. Begin met typen en selecteer de juiste suggestie onder het zoekscherm. Typ minimaal 3 karakters in. Er komt een marker op de kaart op de geselecteerde locatie. Klik daarna op de kaart voor informatie over de locatie.

Adres: Alle combinaties zijn mogelijk. Voorbeeld: woonplaats, straatnaam, huisnummer maar ook postcode en huisnummer.

Perceelnummer: kadastrale gemeente sectie perceelnummer. Voorbeeld: Wijchen B 3587

Meer functionaliteiten na het inloggen

Na het inloggen op een Planviewer kunt u printen, meten en verder inzoomen. U kunt u kosteloos aanmelden voor een account. Meld u hier aan, en log in.

Hoe kunt u zien of u ingelogd bent? Kijk hiervoor in de rechterbovenhoek:

Niet ingelogd

Wel ingelogd

Kaartfuncties

De kaartfuncties staan linksboven in de kaart. De functie die op dat moment voor de kaart geactiveerd is, krijgt een blauwe achtergrondkleur.

In en uitzoomen

Inzoomen kan door met het muiswiel te scrollen of met behulp van deze knop. in te zoomen Na het klikken op deze knop kan er een vierkant getrokken worden op de kaart door de muisknop ingedrukt te houden.

Kaartinformatie

Wanneer deze knop blauw is (oftewel geactiveerd is), kunt u op de kaart klikken om informatie over die specifieke locatie op te vragen. Zoom zo nodig in. Bestemmingsplaninformatie zoals teksten en bijlagen verschijnen links in het scherm op tabblad ‘Kaartinfo’.

Meten afstand (beschikbaar na inloggen)

Hiermee kunt u afstanden opmeten. De afstand kan bestaan uit meerdere lijnstukken en een eindpunt kan worden aangegeven door te dubbelklikken. De afstand komt boven in beeld te staan. Afstanden zijn indicatief.

Meten oppervlakte (beschikbaar na inloggen)

Hiermee kunt u oppervlakten meten. Klik op de hoekpunten van het op te meten vlak en dubbelklik bij het laatste hoekpunt. De oppervlakte wordt boven in beeld weergegeven,

Vorm van plangebied weergeven

Na het opvragen van kaartinformatie van een bestemmingsplan, zal er een aantal van deze knoppen verschijnen. Gebruik deze om de omtrek van een specifiek plan of specifieke bestemming te markeren. Druk nogmaals om de markering op te heffen.

Transparantie instellen

Verschuif de pijl over de balk om de transparantie van een bestemmingsplan in te stellen. Door een bestemmingsplan transparant te maken, kunt u het plan vergelijken met de onderliggende kaarten.

Linkerkant naast de kaart

Klik op de kaart en kijk links naast de kaart. Hier staan tabbladen met extra informatie en mogelijkheden:

ONLINE RAPPORTEN

Online rapporten bevatten getoonde en extra informatie. De rapporten bestaan uit visualisatie en administratie van de getoonde kaarten. De rapporten zijn direct leverbaar.

KAARTINFO Bestemmingsplannen

Dit is de lijst met gepubliceerde bestemmingsplannen vanaf 2010. Door op een link te drukken, zoomt de viewer automatisch in op het plan. Naast de naam van het bestemmingsplan, zijn het identificatienummer (idn-nummer) van het bestemmingsplan vermeld en de status van het plan.

Wanneer u met het pijltje op de kaart klikt, dan krijgt u informatie over deze locatie Gepubliceerde bestemmingsplannen vanaf 2010. Het betreft de specifieke bestemmingen en aanduidingen die gelden op die specifieke locatie. Naast de links naar de bijbehorende regels en toelichtingen, kan met het oog het vlak gemarkeerd worden dat bij de bestemming of aanduiding hoort.

Gebouwen

Gebouwadministratie is de administratie die gemeenten voeren over gebouwen en worden maandelijks geactualiseerd. Met het oog kan het vlak gemarkeerd worden waarop de informatie betrekking heeft.

Kadastrale percelen

Kadastrale percelen komen van het Kadaster en worden maandelijks geactualiseerd. Met het oog kan het vlak gemarkeerd worden waarop de informatie betrekking heeft.

KAARTLAAG

Hieronder staan de beschikbare kaartlagen en ondergronden. Klik op de uitklappijl om de legenda van de kaartlagen te bekijken. Lagen met een vinkje kunnen aan of uitgezet worden. Bij de lagen met een rondje kun je kiezen om één van die lagen als ondergrond aan te zetten.

Extra inzoomen

Door in te loggen op Planviewer komt een extra zoomniveau beschikbaar. Ga naar KAART om reeds plannen te bekijken met een extra zoomniveau.

maximum niet ingelogd:

maximum ingelogd: