over planviewer

Planviewer is sinds 2010 het Nationale Locatie Platform. Gestart als zusterbedrijf van ROgeo, de grondige geo-specialisten van Nederland, vanuit de wens van klanten om op een interactieve manier kaarten te leveren zonder dataverlies. Inmiddels vertrouwen meer dan 300.000 bezoekers per maand op ons platform. Samen zijn ze goed voor meer dan 3 miljoen zoekacties naar een locatie. Deze cijfers staan nog los van het intensieve zakelijk gebruik door o.a. notariskantoren, financiële dienstverleners, makelaars, taxateurs, softwarebouwers, projectontwikkelaars en meer dan 100 gemeenten. 

Wij geloven in de toegankelijkheid van actuele en betrouwbare locatiedata, transparant en voor iedereen beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar informatie over één locatie of een gebied met meerdere locaties, wij maken het inzichtelijk. Voor de aan- of verkoop van een woning, het plaatsen van een aanbouw, het in de gaten houden van de omgeving of het beheren van een portefeuille aan locaties. Met onze informatie helpen we bezoekers met (locatie) vragen waar ze tegen aan lopen. 

Planviewer Rapporten

In de basis is Planviewer gratis voor een snelle check. Maar wil je echt de diepte in, dan hebben we daarvoor verschillende Planviewer Rapporten gemaakt. Wij maken gebruik van openbare bronnen, eigen gegevens en Kadastrale data om tot een uitgebreid rapport te komen, geschikt voor consumenten en de zakelijke markt.

Planviewer Data

Steeds meer organisaties digitaliseren en maken gebruik van data binnen hun werkveld. Dit kan zijn omdat ze hun processen efficiënter willen inrichten, hun eigen data willen verrijken of bijvoorbeeld omdat ze accurate analyses willen maken via een viewer. Planviewer ondersteunt deze klanten door middel van API's. Lees hier meer over op onze Data pagina.

Planviewer Alerts

Wij bieden de mogelijkheid om een locatie of een heel gebied in de gaten te houden als het gaat om lokale bekendmakingen zoals vergunningen. Nederland (ver)bouwt en is in beweging. Met de alerting van Planviewer maken wij het makkelijk om hele gebieden te beheren en slim in te spelen op kansen en bedreigingen. 

Inzicht in risico’s en kansen van elke locatie

Dankzij Planviewer is het mogelijk het maximale uit een locatie te halen. Denk aan verborgen waarde aan (aan)bouwmogelijkheden, meer bestemmingen dan je dacht of inzicht in risico’s als het gaat om rechten van overpad, mogelijke geuroverlast of de komst van een grote rondweg net naast het huis waar je naar kijkt.

CAD/GIS: speciaal voor architecten en technisch tekenaars

Voor architecten en technisch tekenaars bieden wij CAD en GIS kaarten als basis voor een ontwerp of het aanvragen van een bouwvergunning. Daarnaast levert Planviewer interactieve kaarten en zijn onze producten met onze API te integreren in jouw eigen digitale omgeving. 

Waarom Planviewer? 

Al sinds 2010 hebben wij bewezen een betrouwbaar, snel en actueel platform te zijn. Wat je van ons kan verwachten is:

  • In de basis gratis
  • Stabiel en betrouwbaar
  • Hoog beveiligingsniveau
  • Flexibel met data: open- en eigen data kan toegevoegd worden
  • Organisatie breed in te zetten om locaties te monitoren
  • Alle functionaliteiten zijn te integreren in een eigen digitale omgeving
  • Voorkomen van document duplicatie 

Planviewer is toegankelijk. Probeer het uit en neem gewoon contact op met je vraag of feedback.

Het Planviewer Platform

 

Nieuw! Woningwaarderapport

Nieuw! Woningwaarderapport. Het rapport  helpt koper of verkoper van een woning met het besluitvormingsproces rondom de koop/verkoop va...

De nieuwe Webservice omgeving is klaar!

Misschien heb jij het al gezien, onze data-afdeling is een Webservice omgeving geworden! De afgelopen periode...

Het eerste kwartaal van 2021

Het eerste kwartaal van 2021 zit erop, een mooi moment om te kijken naar de cijfers. In het eerste kwartaal hebben meer dan 700 duizend mensen onze we...